Når det er svært at blive mor!

En skrue i hovedet

Det er nu snart ved at være fire uger siden, Dagmar blev opereret! Hun begynder at se “normal” ud – tror jeg! Vi ved jo faktisk ikke, hvordan hun kommer til at se ud, og hvornår hævelsen er helt væk!

Jeg har flere gange troet, at nu havde hævelsen foretaget sig helt, men så er der alligevel sket lidt. Og i dag har jeg for første gang set noget, der ligner skruer i hendes pande. Det er faktisk ret tydeligt, at panden i hendes venstre side har ændret form, og der nu “stikker” noget ud. Og man kan tydeligt mærke det!

Vi vidste godt, det ville komme. Vi havde fået at vide af lægen, at vi ikke skulle blive bange, hvis hendes pande pludselig begyndte at blive lidt “ujævn”. Men jeg har alligevel tænkt, at det nok ikke kom ved Dagmar, fordi der var gået så længe, og nu begynder det så åbenbart alligevel.

Det er meget mærkeligt ikke at vide, hvornår hævelsen er helt væk. Hun er også begyndt at få flere “rynker” i panden. Det er nok egentlig også gode tegn, og tegn på at hævelsen er på vej væk. Før var det lidt, som hvis hun havde fået botox – hendes panden kunne ikke lave en rynke! Så det ser da helt sikkert mere naturligt og rigtig ud nu. Så er spørgsmålet bare, hvor meget man kommer til at se skruerne – og hvor længe, for det ser da lige knap så naturligt ud!

Jeg tænker meget på, hvordan hun ser ud. Mere end jeg har gjort med Laurits. Og jeg er både spændt på “resultatet” og også bekymret. Hun er stadig ekstremt skæv bag på hovedet. Når man ser hende oppefra eller bagfra, så er kraniet meget skævt.

Vi gik til kiropraktor med hende, fra hun var 8 uger, fordi hun havde en klar favoritside, og det hjalp rigtig meget, at hun blev løsnet op i nakken. Hun havde nok lidt hold i nakken fra fødslen. Og det gav også noget i forhold til skævhed i hoved og kroppen generelt – for hele hendes krop buede lidt til den ene side, fordi hendes hoved havde trukket i den retning pga. kraniosynostosen. Kiropraktoren kunne jo ikke gøre alverden ved skævheden – andet end at hun kunne løsne op, så Dagmar kunne dreje hovedet lige godt til begge sider. Og jeg kan godt tænke på, om vi kom for sent i gang med hele det cirkus! For hun er jo stadig skæv, og måske vi kunne have gjort mere!?. Det kunne vi nok ikke, men tanken er ikke så rar.

Det er ret usandsynligt, at det retter sig ret meget ud nu. Det er simpelthen for sent:-( Jeg troede nok tidligere, at hovedet rettede sig ud i længere tid, men det er tilsyneladende ret tidligt, det stopper med det.

Muligvis vil det rette sig lidt her efter operationen. De plader, de har sat ind i panden gør jo, at der nu er kommet meget mere plads i venstre side, til at hovedet kan vokse. Jeg er bare bange for, om det også betyder, det kommer til at “vokse” eller rykke sig på baghovedet. Det ved jeg faktisk ikke. Jeg håber! Jeg håber rigtig meget. For jeg synes, det er total uretfærdigt, at Dagmar har været igennem en kæmpe operation, hvis hun så stadig ender med at blive usymmetrisk og “grim”. Og ja, jeg ved godt, at udseendet ikke er det vigtigste. Det vigtigste er selvfølgelig, at hun blev opereret, så hun ikke blev hjerneskadet – og det er til enhver tid det vigtigste. Men jeg havde godt nok stadig håbet, at operationen også kom til at rette op på alle skønhedsfejlene!

Et skævt baghoved, ører der sidder flere centimer forskudt, i forhold til hvor langt fremme de sidder, næse og mund der ikke sidder symmetrisk midt i ansigtet og et kæmpe ar… Det er godt, hendes hår er på vej ud igen, så det kan dække alle skavankerne. Og virkelig heldigt hun har sådan et dejligt smil;-)

Og så skal jeg selvfølgelig heller ikke male fanden på væggen. Det KAN jo være, det hele retter sig ud og bliver super flot. Og mens jeg venter på det, så er det da alletiders gode undskyldning for at bruge lidt ekstra penge på tøj til den lille frøken – når hun skal have skruer i panden og ar fra øre til øre, så skal hun eddermame have noget lækkert tøj på!

Det er ikke bedste kvalitet. Men man kan måske lige ane skruen. Og så kan man se lidt af skævheden på baghovedet, og hvordan mund og næse sidder skævt i ansigtet:-( Jeg synes nu stadig, hun er mega lækker:-)

Det er ikke bedste kvalitet. Men man kan måske lige ane skruen. Og så kan man se lidt af skævheden på baghovedet, og hvordan mund og næse sidder skævt i ansigtet:-(
Jeg synes nu stadig, hun er mega lækker:-)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Når det er svært at blive mor!